, , , ,

Tesettürde Eşarp Geri Döndü

07:41:00

Uzun süredir, tesettür giyiminde farklı bağlama biçimleri ve daha çok sade renkleriyle moda haline gelen şallar, yeni sezonda görücüye çıkan eşarpların rüzgarından etkileneceğe benziyor. Pek çok kombinde farklı renk ve desenleriyle, geleneksel başörtümüz eşarplar, yeni sezonda tüm markaların sunduğu farklı renk seçenekleriyle şalları geride bırakacak.
Yaşamımızda, giyimimizde yeme içme kültürümüzde geleneklerimize son derece bağlı bir milletiz. Geleneksel örtünme kıyafetlerinden biri olan ipek eşarplar, gerek renkleri ve gerekse desenleriyle Anadolu’nun bin bir çeşit esintisini taşıyor.

Yeni sezonda, son yıllarda kullanım alanını gündelik yaşama bırakan eşarplar yeniden sahnelere dönmeye hazırlanıyor. Birbirinden renkli ve birbirinden güzel desenleriyle pek çok markanın üretimine hız verdiği geleneksel eşarplarımız, yeni sezonda pek çok kıyafetin tamamlayıcısı olacak.

Şallarda Kullanılamayan Desenler Eşarplarda Rahatlıkla Kullanılıyor
Daha sade ve genellikle tek ya da çift renklerine alışık olduğumuz şallar, özellikle dış giyimin vazgeçilmezi olarak yıllardır pek çoğumuz tarafından kullanılıyor. Ancak daha renkli ve cıvıl cıvıl bir giyim için yeterli sayılmaz. O nedenle bin bir rengin ve desenin rahatlıkla kullanıldığı eşarplar bu yönüyle yeni sezonda çok daha fazla rağbet görecek. Kolay kullanımı ve hemen tüm kıyafetlerle birlikte kombinlenebilen eşarplar, yerelin gücünü temsil etmesi bakımından da ayrı bir güzelliğe sahip. Anadolu’nun çeşitliliğini ve doğasını taşıyan çiçek modellerini çok beğeneceksiniz.

Dış Giyim Ürünleriyle de Kullanılabiliyor
Özellikle çiçekli ve rengarenk desenleriyle hemen herkesin beğenisini kazanacak olan eşarplar, kaplardan pardesülere, tuniklerden bluzlara kadar pek çok kombinin vazgeçilmezi olmaya aday. Son yıllarda gündelik yaşamda kullanılagelen eşarplar bu yönüyle artık tüm dış giyim ürünleriyle de birlikte kullanılacak.

Yaz günlerinin sıcacık esintisini taşıyan eşarplar, kışın da renklerini ve çizgisini biraz daha renklendirerek, önümüzdeki sonbahar ve kış, pek çok sezonluk kıyafetle birlikte kullanılacak. Sadece mevsimlik değil artık yıl boyu rahatlıkla kullanabileceğiniz eşarplar, gelenekselin deneyimini yeni nesillere aktarması bakımından çok daha anlamlı. Eşarpların tercih edilmesindeki bir diğer özelliği ise çok daha kolay bağlanması oluşturuyor. Gençleri, özellikle şal bağlamanın zorluğundan kolayca kurtaracak olan eşarplar vitrinlerde yerlerini almaya başladı bile.  


Bu Modellere De Bir Bakın

0 yorum

YENiLiKLERDEN HABERDAR OL

Günün Tesettür Kombinlerini ve Tüm Yenilikleri E-Postasınzdan Takip Edin.